آسيب هاي اينترنت در نوجوانان
آسيب هاي اينترنت در نوجوانان
آسيب هاي اينترنت در نوجوانان
1- اعتياد به اينترنت
«امروزه در جهان عده ي کثيري هستند که به تماشاي تلويزيون و اينترنت و بازي هاي رايانه اي معتادند. مجله ي آمريکايي «بي ارادگي و اعتياد جنسي» در يکي از شماره هاي خود نوشت: اتصال به سايت هاي اينترنتي هرزه نگاري محدود به کاربران خانگي نشده بلکه به يکي از معضلات جدي در محيط هاي کاري نيز بدل شده است. اين مجله مي افزايد: طي تحقيقات صورت گرفته درمورد تعدادي از شرکت ها، مشخص شد که کارمندان مرد، 62% از زمان صرف شده ي خود در پشت رايانه را به سايت هاي هرزه نگاري اختصاص داده اند.
در حال حاضر در بسياري از کشورها و به ويژه کشورهاي پيشرفته، امکان اتصال و دسترسي به اينترنت براي اغلب افراد فراهم شده است. حتي کودکان بسياري در کشورهاي مختلف جهان امروزه به اينترنت متصل هستند. بر اساس گزارش منتشر شده، 90% کودکان بين 5 تا 17 سال در ايالات متحده آمريکا به رايانه دسترسي دارند و 75% نوجوانان 14 تا 17 ساله به طور منظم از آن استفاده مي کنند. ارزان بودن هزينه هاي اتصال و ناشناخته ماندن افراد در آن، موجب گسترش هرزه نگاري و استفاده از محصولات آن شده است.در حال حاضر هزاران سايت اينترنتي وجود دارد که حاوي تصاوير مستهجن است. هرزه نگاري در اينترنت و نيز ساير فن آوري هاي ارتباطي اثرات سوء و مخرب بسياري در جامعه ايجاد مي کند.
امروزه رابطه ميان جرايمي چون: تجاوز، خودفروشي، سوء استفاده از اطفال و موارد بسياري از اين دست، با گسترش محصولات هرزه نگاري اثبات شده است. بر اساس آمار اداره ي تحقيقات فدرال آمريکا، حدود 81% مجرمان خشونت هاي جنسي مرتبا از محصولات هرزه نگاري استفاده کرده اند. اين مسئله بر روابط زنان و مردان نيز تأثيرات مخربي گذاشته است. خارج شدن روابط بين زن و مرد از يک رابطه انساني و توأم با احترام به يک رابطه ي غير انساني و همراه با اميال شهواني از جمله ي اين تأثيرات است. در اين باره انجمن روان پزشکان آمريکا گزارش مي دهد که 20% معتادان به محصولات هرزه نگاري به دليل اعتيادشان طلاق مي گيرند يا جدا از زوج هايشان زندگي مي کنند. بيشترين اثر مخرب هرزه نگاري بر قشر نوجوان و جوان جامعه است. وجود روابط جنسي خارج از عرف و اخلاق جامعه در محصولات ارائه شده ي هرزه نگاران، روابط جنسي نامشروع و خارج از ازدواج را اشاعه مي دهند و اين مسئله موجب کاهش تمايل نوجوانان به امر مقدس ازدواج مي شود.»(1)
2- اتاق هاي چت(2)
در اغلب اتاق هاي چت، انبوهي از جوانان بين 12 تا 25 سال در حال گفت و گو هستند که تبادل اطلاعات شخصي در آن ها تشوق مي شود. زماني که کودک و نوجوان وارد خانه هاي گفت و گو(چت روم) مي شود، با شمار کثيري از شکارچي هايي رو به رو مي گردد که در کمين آنان هستند.
ما اصولا با ماهيت چت زدن و گفت و گو مخالف نيستيم، زيرا که افراد بسياري هستند که در گفت و گوهاي علمي و تخصصي و ارزنده مشارکت مي کنند، اما روي سخن با آن دسته از کاربران اينترنتي است که عمدتا نوجوانان و جوانان هستند که در فعاليت ها و ارتباط هايي شرکت مي کنند که بيشتر جنبه ي لذت جويي و دوست يابي دارد و بيشتر نگراني ها نيز در همين زمينه است و متأسفانه اکثر اين دوستي هاي اينترنتي به ملاقات هاي حضوري منجر مي شود و به دنبال آن مشکلات عديده اي به وجود مي آيد که در اين مقال نمي گنجد.
پي نوشتها:
1- علي محمدنژاد، «بزهکاري در فضاي مجازي»، روزنامه همشهري، 86/8/23.
2- برگرفته از: عباس حسيني و صديقه دلاوري، خانواده و اينترنت، ص 42-36.
/خ
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}